Från min Iphone

Blir sämst bilder, men detta är från köksfönstret
Helt OK vy vid lunchen.
För övrigt så kostade det ca 500 kronor att hyra skidor en dag. Tur att jag fick liftkortet. Fick liftkortet om jag sitter barnvakt för Emma ikväll. Sure thang sa jag! Så ikväll blir det att chilla med Emma medans dom vuxna är ute på galej!
Nu är jag trött i benen. Har vart och promenerat inne i Gstaad också. Fyfan. Ungefär som Åre fast ännu värre. Bara märkesaffärer till och med en märkesaffär för matvaror(ursäkta???).
Nu sitter jag i sängen och tänkte sätta igång ett avsnitt greys anatomy!
HEJSVEJS.
Ps. har bränt mig på hakan. ds

Rougemont pt.2

hänger i rougemont i helgen. Simmade just in the pool. Men jag blev mörkrädd och fick panik så jag flög upp ur vattnet snabbare än en katt och duschade i vattenfallsduschen istället.
Imorgon ska jag hyra skidor! Yeeooo
godnatt

Spacebound

Den här dagen har verkligen varit en rollercoaster av känslor. Natten också för den delen. Bröt ihop totalt över en liten felbokning. Drog inte upp persiennerna i mitt rum förns än tre idag. Bytte inte om från pjamas förns än fyra. Ja. Jag var inte på topp.
MEN. Min värdmamma kom hem och fick höra om mitt lilla misstag och började frenetiskt söka flygbiljetter. OCH vips så hittade hon. Eftersom att exakt den turen inte fanns igår så antar jag att någon måste ha avbokat. Så jag ringde till sas och fick prata med en snygg kille(hans röst var snygg) och han sa att man fick tillbaka pengarna. Jag hoppade i sängen av lycka. Så jag avbokade, ringde banken och bad som snabba på överföringen till mitt konto och bokade om biljetten!
Idag har jag cyklat en bra bit och glömde totalt bort att jag istället kunde ha socialiserat mig i Lausanne. Det får bli någon annan gång helt enkelt. Det var ganska najs att cykla på vägarna som går genom ängarna/lägdorna. Cyklade även längs Aare och satte mig på en bänk och tittade på svanar.
Nu ska jag försöka sova.

sas

Älskar sas. Älskar älskar älskar älskar älskar!!!

Detta lilla misstag triggade igång en hemsk hemlängtan

Vad gör jag här?
Jag vill ju ha alla mina nära och kära hos mig. Helst just nu i min säng brevid mig. Allihop i en hög på mig. Just to feel the love.

Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta just nu

Bokar biljetter hem till schweiz den 7de Juli. Från Umeå. Egentligen ska jag attenda på ett bröllop den 7de. Vad pågick i min hjärna undrar jag. Började gråta lite.
Nu har jag inga pengar på mitt konto så jag har inte råd att betala en ombokning. Vet inte ens om det finns kvar några biljetter imorgon, då jag förhoppningsvis ska ha pengar på mitt konto.
Grattis Hanna. Grattis.
Ni får skratta åt mig. Men tyck helst synd om mig. För det är väldigt synd om mig just nu. Fruktansvärt synd om mig.
Fy fan fyfan fyfan fyfan fyfan.

Bilderna får tala för sig själva



MAMMA OCH PAPPA

Har nu bokat hemresan för i sommar eller i alla fall flyget till stockholm. Lite impuslivt såhär på natten. Jag är så impulsiv på nätterna. Det är då jag är som mest effektiv. I alla fall. Mamma, det får bli en liten surprise då jag kommer hem? Okej? men jag tror att det är mellan den 21 och den 23. Kanske. Sådär kring midsommar så var det ganska kasst med biljetter hem i skellet. Men. Don´t worry. Jag är pank och glad. Har i alla fall en biljett hem till Sverige! Wohooooooooo!
och alla ni andra. Sov gott. Jag far till Barcelona om en vecka och jag har löningsdag om typ, två-tre dar. Fortfarande lite diffust. Det är ganska mycket som fortfarande är diffust. Typ om mina värdföräldrar ska betala hemresan? läste det någonstans. Men i mina öron så låter det väldigt konstigt. Fast det är klart, om jag fick bestämma så skulle jag köpa min egna mat. Fortfarande inte riktigt varm i kläderna och det känns fortfarande som att jag inte riktigt bor här. Jag måste sluta vara så svensk och sluta känna mig i vägen hela tiden. OCH JAG MÅSTE DEFINITIVT SLUTA SÄGA "Ja, Men självklart!!!" till allt mina värdföräldrar säger till mig. Måste sätta ner foten. Inte för att jag egentligen behöver det. Men det kan ju vara najs att kunna säga Nej nångång i alla fall.
Godnatt!

Jag har ingen karaktär

Jag kommer aldrig klara av att sluta snusa. Can't do it.

Strålande sol och en jävla massa blåst

Har varit ute och promenerat i exakt två timmar med Emma. Hon älskar att vara i vagnen. Vi har också gungat med en massa barn i lekparken och jag har fått en utskällning av en dam på caféet då jag skulle köpa kaffe. Jag har varit där så många gånger nu att hon tycker att jag borde kunna börja beställa kaffe på schweizertyska. Hon har lärt mig varje gång jag vart där men jag glömmer det lika fort. Sååå idag så sa hon till mig med en skarp ton"VIsst är du här för att lära dig tyska?!?!?!?!?!?!" då sa jag "eheeeeeheeeeeehhhheeee, nä" och då blev hon lite irri tror jag. Men jag fick i alla fall mitt kaffe.
Och jag har insett att det ej funkar att ragga med en barnvagn. Alla män tror ju att man är mamma och har en karl på jobbet. Såg en apsnygg farsa idag med en nyfödd minibebis. A stay at home dad så att säga, har sett honom förut. Man börjar nästan ha koll på vilka som har barn och inte här.
Nu ska jag snart mata Emma och sedan ska vi ut igen! Denna gång på en löptur!
Tjingeling

--------

Jag skrev just ett jättedeppigt inlägg. Men jag tog bort det.
Jag kan inte sova.

Det kliar lite i ansiktet nu


"BOHEMIC CHICK"

Varför går det inte att beställa till schweiz från monki? Varför? Och varför är det inne med bohemic? Är inte det typ så 2007? Jag bara undrar. Mode är konstigt.
Jag är inte på så bra humör. Har inte rört en fena idag. Jag vill ut och springa men jag vägrar springa i mina alladinbyxor som är förstora. Det är väldigt obehagligt att vara ute och springa med ett par byxor som gör att man visar trosorna. Har redan råkat flasha mina ej så täckande trosor för min värdpappa. Kände mig som en inte så anständig tjej ska ni veta. Huvvaligen.

Yep

Den fruktade pollenallergin är back 2 kill my spring feelings. Nyser och kliar mig i näsan konstant. Det här kommer bli en kul vår. Jag som just blivit av med snoret. Fan å.
Nu ska jag färga håret och försöka bli av med det röda. Wish me luck.

FYI

Jag saknar IcaTorget, Ina, Maja, Lina, Marre, pojkvaskerna och alla filmkvällar. Och popcorn. fan vad gott med popcorn. Coop stängde för 30 minuter sen. Fan.

mmmmmm

Ok. inga bilder idag. kanske imorgon. Emma tyckte det passade att grina hela dagen.
En löptur och en middag senare så är jag död. Att skypa med pappa var riktigt kul. att han har ett par röda chinos fick mig att kräkas i munnen(sorry pappsen, men det är inte okej). Det är bara eric saade och peter08 som får ha det(fortfarande inte okej).
Nu ska jag varva ner med lite greys anatomy och imorgon så påbörjar jag mission färga håret. Ska bort med min röda slinga och försöka bli lite ljusare. Kan gå åt helvete. Men jag är ju van vid att det mesta kring mitt hår går åt helvete, så jag är inte så orolig. what doesn't kill u only makes u stronger, så att säga.
Nä hörrni(måste bara påpeka att jag druckit två glas vin och jag är fruktansvärt lättpåverkad nu för tiden), Schweiz har goda viner. Förutom La Sensuelle. Smakar skit. Dock billigt och bra. Allt med alkohol är billigt här. Jag vet, jag ska sluta nu.
Hejsvejs.

Det är svårt

Det är väldigt svårt att sova med en skrikande bebis i rummet brevid. Fruktansvärt svårt.
Just sayin.

Seriously

Nu ska jag lova en sak. Imorgon ska jag ta med mig kameran och gå en rundvandring här i Aarberg så jag kan lägga ut bilder och visa er. Jag vet att vissa har klagat på bildutbudet. Jag ska bli bättre. Men jag tar mest bilder på Emma och mig själv(uhhh egogirl), och det är ju inte så jävla kul att se på. Ni vet ju liksom hur jag ser ut redan och dom flesta, relevanta människorna har sett Emma(vill ni veta hur flickebarnet ser ut så säg till, typ). Sååååååå. Ja. Imorgon så lovar jag att komma med lite bilder.
Just nu i detta läget är jag så mätt och trött att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Fick just veta vem som är A i Pretty Little Liars, och det var ju inte så kul. Eftersom att jag inte har kommit så långt ännu. Förresten så ser kapris ut som gröna grodyngel utan svans och det smakar skit. Särskilt med lax. Lax är fan inte gott alltså. Åt för första gången, här i Schweiz, en maträtt jag inte gillade. Men väluppfostrad som man är så äter man ändå. Fast jag petade bort kaprisen. FÖR DEN SOM VILLE VETA. Fyfan. Jag ska sluta blogga. Jag skriver så onödiga saker.
Okej.
What else. Jag måste sluta snusa och jag måste sluta drömma på nätterna. Jag vet knappt vad som är dröm och verklighet nu för tiden. Mina drömmar är så äckligt verkliga. Varför drömmer jag så himla mycket? need to google.
Godnatt och sovgott pussigurkor. heh. Förresten, varför har min statistik skjutit i höjden? Vad är ni för jävlar som läser min blogg? WHO ARE U LIKSOM? Det är ganska creepy att inte veta. Här sitter jag och skriver om mitt liv och någon helt okänd människa sitter och läser om mitt liv, och kanske dock bara kanske, finner det intressant. haha. lol på den. intressant, haha. haha.
nä nu måste jag verkligen sova. Orkar inte med en till dag med huvudvärk och en grinig sjuk bebis. Huvudvärken kan jag förebygga, men inte den sjuka bebisen. Låter som om hon har astma. Stackars lilla unge. SÅ, var snälla och håll tummarna över att jag varken har huvudvärk eller en grinig bebis imorgon.
Tack och adjö

den där forni

“Det handlar inte om att få vem man vill. Det handlar om att få den man vill ha. Det handlar inte om att vara med människor. Det handlar om att vara med just den människan. Det handlar inte om att kunna gå hem med vilken snygging som helst en lördagsnatt. Det handlar om att gå hem med honom. Det handlar inte om att vara omringad av folk. Det handlar om att vara omringad av dem eller den som älskar dig.”


Sweet jesus christ

Nu är jag trött. Eller rättare sagt, mina muskler är. Jag har ingen känsel i låren. Sen att jag drar ut och springer i långbyxor och en tjock hoodie då det är 18+, herre min ge.  Jaja, jag tog mig runt och det var 2.98km alltså nästan tre km. sprang(lubbade) ca två km och sedan gick jag i rask takt. Det här kan ju bli bra. Fast jag antar att nästa vecka så kommer detta ha runnit ur sanden. Typ. Förövrigt så måste jag bara få försvara mig. 3km är faktiskt ganska lite, men jag har liksom aldrig och då menar jag aldrig tränat kondition i hela mitt liv. Förutom då jag friidrottade då, men det räknas inte. För då var jag tvingad till att springa runt i den där jävla kombihallen. Åh jag saknar stavhopp♥ Undra om det finns någon möjlighet till att friidrotta här? Nä, tror inte det. Dessutom är jag helt ur form. Håller mig till att försöka hitta mig något ställe där man kan rida. Och det går väldigt dåligt hittils, jag har inte hört runt något. Måste ta tag i det.
Runkeeper är ju för övrigt en ganska bra app. funkar utan 3G och man får en uppdatering om tid och sånt lite nu och då under springturen.
Nu ska jag hoppa i duschen och sedan ta mig något att äta. Det här med middag klockan 5 är nog bara något som existerar i sverige. Här äts det vid 8 halv 9. Men jag klagar inte.
Kladdkakan blev mer brownie-aktig för övrigt och sockerkakan blev sockerkaksmuffins. Typ cupcakes. Ska ta och försöka norpa åt mig lite florsocker om det finns här och göra någon härlig frosting. Kanske. Båda grejorna fick bra betyg av in värdmamma. Och hon är väldigt kräsen. Men jag är ju som sagt bra i köket. heeeeeeeeeeeeeh.
Såhär nöjd är jag just nu.

Whuhuhuuu

Flingor med mjölk till frukost i vanlig ordning. Träningsvärk sen gårdagens löp/monsterpromenad, men ingen såndär hemsk och jävlig träningsvärk. Bara en skön. Ska snart dra på mig kläderna och he mig ut igen(om någon timme då jag fått mig ur pjamasen). Är ledig idag, och då jag är ledig så gör jag helst ingenting. Jag spenderar helst dagen i mjukiskläder framför någon bra film. Försöker att spendera så lite pengar som möjligt. Jag är typ pank. Längtar tills jag får lön så jag i alla fall har råd med att åka tåg.
Två veckor tills jag är i Barcelona med Emmy. Weiihooo
2.7 liter cola. Vi mådde ju inte sådär jättebra.

HEJ!

Hänger i köket och bakar. Det blir en kladdkaka och sockerkaka tänkte jag. Kladdkakan slängde jag just in i ugnen. Kan bli spännande då jag nästan alltid misslyckas med kladdkaka. Sockerkaka är ju lite enklare. Kladdkakan ska ju ha den där perfekta kladdigheten. Inte för kladdig och inte för torr. Lite sådär mitt emellan. Såååå jag återkommer med resultat.
Eller ska jag skita i sockerkakan och göra chokladbollar(skriverchokladbollar istället för negerbollar så att jag kan verka som en bra människa) istället?
hmm. Vilka beslut jag har att göra med pgubbe

Febrig bebis=grinig bebis

Grinig bebis+trött hanna=Kaos
Just nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen uppe. Tog Emma till min säng då hon vaknade i hopp om att vi kunde få sova en timme till. Men NEPP. Här skulle det gråtas och gnällas. Hon drog på sig surläppen och surläppen kan man inte ignorera. Den är så söt samtidigt som den är hemsk. För då surläppen kommer fram så vet man att nu är det vinna eller förlora som gäller. Jag vann. Slängde ner i henne i vagnen och gav mig ut på en promenad.
Hon sover och det tänker jag också göra. Sover bebis så får Hanna också sova.
ATM. Morgonfrilla och en tom blick.

armhåledebatt

Fy och fan så jävla snedriven värld vi lever i. Fy och fan.
"Det är bara feminister och veganer som håller på med sånt där. Vanliga kvinnor rakar sina armhålor"
Alltså ursäkta. "Vanliga kvinnor". Vad fan är en "vanlig" kvinna?
Jävla korkade män(och kvinnor) det finns där ute. Jag känner för att smälla i en dörr och kasta något i väggen.
Det var ju inte så att vi kvinnor föddes med en rakhyvel i handen.
Tack för mig.
Hoppas innerligt på att det inte luktar bajs utomhus imorgon. Can't stand another day with illamående.

Jag vill hem

Jag har haft migrän hela dagen och ett konstant illamående. Och det ska ni veta. Det är verkligen inte kul att gå ut och gå då man mår illa. Särskilt inte då det STINKER gris/ko/häst-bajs. Dessutom regnar det hela tiden.
Nu är Mamma Anna hemma så jag har stängt in mig på mitt rum, dragit för mörkläggningsgardinerna och tänker sova tills det är middag.
Idag är jag inte nöjd. Inte ens greys får mig att må bättre. Jag tror att Meredith's heartbreak smittar av sig. Jag är inte ens hjärtekrossad, men jag känner mig hjärtekrossad. Jag måste sluta se på sånt där.

Finaste scenen någonsin


Whoopaaa

Jag har egentligen inte lust att skriva. Jag är så död i alla muskler i kroppen. Det känns som om mina fötter svävar. Ska aldrig, ALDRIG mer gå i Converse.
Zürich var bra. Madeleine var trevlig. Kaffet var gott. Donken var gott. Tågresan hem var däremot inte så kul. Hoppade på tåget mot Bern och visste varken vars, hur eller när jag skulle ta nästa tåg. Men jag lyckades ta med hem i alla fall. Det tog dock tre timmar. Hittade kokain(eller något liknande) på tågtoan. Allmänna toer har ju liksom aldrig varit min grej. Men idag har jag varit två gånger på offentliga toaletterefter lite ångestattacker. (Inte för att jag tror någon bryr sig). Mamma du vet hur stort framsteg detta är för mig. Måste dock ställa mig i duschen och duscha av mig alla äckliga bakterier. Nästa inköp - handdesinfektion.
Kom hem med lite nödvändigheter från Zürich. Typ linne, trosor(trospanik här hemma), ballerinadojor, nyckelknippa och en vit fin tröja(ej nödvändigt). Har fått någon slags dille på vita tröjor. Det är liksom så fräscht, som Mogi skulle ha sagt.
Nu ska jag duscha, se greys och sen sova som om det inte fanns någon morgondag. Imorgon påbörjar jag mission sätta-ihop-hylla. Önska mig lycka till.

Död

Tips: Drick aldrig vin om du är trött. Du blir bara tröttare. Usch
Den här dagen har nog varit den bästa sen jag kom hit. Ikea, promenad, James Morrison konsert 2 Juni(den som vill får gärna hänga på och hälsa på!) och jag har en dejt imorgon. ha ha ha dejt. HA! där fick jag er allt. Jag ska träffa en Au Pair som hänger i Zürich. Random-mailade en tjej i mitt hestiga kompisökande, hon nappade och imorgon åker jag till Zürich för att träffa henne. Tänker inte ens berätta vad jag gjort för annat galet idag. Det är för pinsamt.
Nu ska jag verkligen sova och fantisera om mina två kommande missions, sätta ihop en hylla och sy en gardin.
Adios

08.05

Har just varit ute med Emma i vagnen så hon ska få sova. Hon sover så himla mycket den där ungen. Riktigt mycket. Nu kommer hon sova tills halv 12. Och efter det blir det IKEA! Som jag längtat! Jag ska äntligen få mina fotoramar och mina doftljus.

Ska skypa med Ina klockan 9, igårkväll så bröts det. Jävla skype. Jevla skypen. Man blir ju så himla frustrerad. Förresten så höll jag på att dö av svett och mardrömmar inatt, igen. Fattar inte riktigt vad Schweiz gör med mig. Har inte drömt såhär mycket mardrömmar på länge. Och inte drömt såhär mycket heller för den delen. Konstigt. Nu ska jag vädra ur mitt fuktiga rum och mina sängkläder, som jag gör varje morgon.
Något annat som jag verkligen inte gillar med denna stad är att förra året så hade Aarberg mest fästingar i hela Schweiz. Fruktansvärt äckligt. Jag hatar fästingar. Dom där äckliga små krypen som smittar en med det ena och det andra. Fy och fan. Nu började det krypa i min kropp. Usch. Det som också är dumt med dessa fästingar att många av dom(väldigt många) bär på ett virus, eller bakterie, som gör att man får hjärninflammation om man blir biten. Och det gör att jag måste vaccinera mig, för 150 franc. TRE sprutor. TRE stycken. Hemska tider. Ett annat djur dom också har mycket av är spindlar. Har redan fallit offer för dessa spindlar såhär i vårtider. Igår så gick jag in i ett spindelnät och det slutade med att jag stod och hoppade och skakade och viftade med håret. Mina värdföräldrar tror nog inte att jag är riktigt normal(nu började det klia på ryggen). Jag hade även en spindel som kröp på min arm. Tydligen var det bara en bebisspindel, DOM KUNDE BLI RIKTIGT STORA. Jag lovar, hittar jag en stor fet spindel i min säng eller någonstans i mitt rum så flyttar jag hem. Även om jag blir biten av en fästing. Jag kommer vägra gå i högt gräs i sommar(kommer ej kunna hälsa på hästarna). Dessutom kommer jag aldrig kunna leva med mig själv om Emma skulle bli biten och bli smittad av något, då hon är för liten för att vaccinera sig mot sådana där äckliga smittor.
Huvva. Nu måste jag ta en dusch för 1. Jag är ofräsch och 2. Det kliar över hela kroppen efter jag skrivit detta inlägg.
Adios.

Kommer någon ihåg??

Palle Kulings mjölkchoklad har man inte ätit på många herrans år

Hej och hå

Dom snålade verkligen inte, Pappa och Erica. Min knappa viktnedgång kommer att övergå till en massiv
viktuppgång istället.
Det enda jag bad om var LITE godis och en stock snus. Detta är ju bara för mycket.
tacktacktack Ni är bäst <3 <3 <3

Sol och svenskt lösviktsgodis


Promenerar iväg i solen och hämtar ut mitt efterlängtade paket!
Hoppas även på att få lite färg i mitt bleka ansikte.

Me making meatballs

Rått kött måste ju ska vara det äckligaste som finns.

Farmors köttbullar och sol

Strålande väder idag också. Ska snart ställa mig och göra kötbullar. Alla gånger jag gjort kötbullar har jag kryddat för lite och dom har ramlat sönder. Detta kan inte bli något annat än en stort fett misslyckade. Som grädden på moset så har vi middagsgäster ikväll. Ha Ha Ha. Den svenska au pairen bjuder på misslyckade svenska köttbullar. Pytten blev iaf god igår. Förutom att potäterna mjölade sönder. Men det smakade bra ändå. Hamnade i pyttkoma efteråt och min värdmamma tvingade mig att äta sallad. Vi hade för mycket sallad i kylen. Så jag var TVUUUUNGEN att äta sallad. kul att jag berättar så intressanta saker för er. Jättekul, verkligen.

Och jag har även stått och gosat med hästar och grisar idag. Gud så söta grisar det finns här. Och hästarna ska vi inte prata om, blev såååååååååååååååååååååååååååååååhäääääääääääääääääääär sugen på att rida. Måste kolla upp om det går. För i sådana fall så är det Hanna som börjar rida inom en snar framtid. Fast jag antar att det är för dyrt. Tyvärr. DET FINNS JU SÅ FINA VÄGAR ATT RIDA LÄNGS. Typ längs Aarefloden. Gud så vackert det är. Och jag hade lätt kunnat gå i shorts idag. LÄTT. Alltså. Sjukt varmt.

Mitt sociala behov håller på att gå överstyr

OK. JAG MÅSTE SKAFFA MIG NÅGON KOMPIS I NÄRHETEN. Detta går tamefan inte längre. Jag tuppar snart av. Jag ligger här i sängen och har en massa babbel som bara måste ut. MEN JAG HAR INGEN ATT PRATA MED. Min gud alltså.
Fyfan. Snart går jag fram till första bästa och frågar om den vill bli min vän. Holy shit.
Nu ska jag ställa mig i duschen och gråta lite över att jag inte får prata.

Weiho

Idag har jag verkligen storstädat! dammtorkat, dammsugat och skurat. Även sorterat tvätt. Det är 17 plusgrader ute och jag var just ute och gick med endast en stickad tröja och jag höll på att svettas ihjäl. Ska vi våga tro att sommaren är på G? näe. imorgon kanske det snöar. Man vet aldrig med Schweiz.
Vi har varit och storhandlat på Lidl. Jag är frälst. Fick schampoo, deo och en ansiktscleanser för 18 franc(otroligt billigt) på coop hade jag minst fått betalat dubbelt upp. Clerasil är tydligen inte så billigt. Fast det är det ju inte i sverige heller iofs.
Imorgon ska jag göra farmors kötbullar och idag ska jag göra pytt i panna. Gött. Återkommer med resultat. Första gången jag lagar middag och familjen.

VÄRLDENS BÄSTA UPPFINNING

jag kan laga mat, städa, tvätta och samtidigt trösta bebis. Underbart.
Gud vad jag redan älskar denna unge alltså.

Sjuka nattaktiviteter

inatt drömde jag i min dröm. Fyfan så obehagligt det var. Kändes nästan som om jag var med i Inception. Drömde dessutom en mardröm. Vaknade först ur drömmen i drömmen och grät och sen vaknade jag på riktigt och grät. Fan så äckligt det var. Kunde sedan inte somna om. Så idag är jag en trött Hanna. Emma är så himla mysig nu för tiden. Hon vill hela tiden kramas och pussas. Fast då hon pussas så gör hon det med öppen mun och ur hennes mun forsar det slem. Så då man har fått avnjuta några pussar av henne så är man alldeles slemmig fulla ansiktet. Men, det är gulligt. Slem kanske inte är så gulligt, men att hon pussas är gulligt.
Min fot gör fortfarande ont, morgonpromenaden imorse var en riktig smärtupplevelse. The massive muskelinflammation i foten, hell yeah.
Snart vaknar gullungen och då blir det, tvätt och en massa annat kul.
Ses på lan.

Problem

Hur gör man då man vet att man måste duscha men man orkar inte, duschar man eller duschat man inte?


Sömn och en jätteond fot

Dödade foten i backarna, åkte ända till Gstaad med Thomas. Men där fick det räcka. Det var bara att ta första bästa lift och börja färden tillbaka till Rougemont. Nu kan jag knappt gå, Somnade efter lunchen och har sovit tills nu. Mitt huvud spränger och jag vill hem till Aarberg.


Rougemont

Hänger i Rougemont. Åkt lite snowboard, varit förbannad för jag har åkt sist hela tiden. Haft ont som fuck i ena fotleden. Trodde seriöst den var bruten för jag ville bara gråta och skrika. Kände mig som en 6åring igen. Ställde om snowboarden och sen gjorde det inte ont mer. Blev dock bara ett åk. Fast det tog ca 3 timmar då backarna här är milslånga. Käka lite Schweizisk grillad korv, vilket var gott. Åkte hem med Thomas pappa Erik och läste en bok. Nu har jag suttit och druckit vitt vin och ätit gravad lax med gravlaxsås och lyssnat på hetsiga diskussioner om EasyJet och Genéves flygplats(Det enda jag förstod heeeeheeeeee). Fan vad det är svårt med franska.
Träningsvärken kommer vara underbar imorgon och jag längtar. Ska hyra en hjälm(överskattade min förmåga) och sen ska jag åka skiten ur dessa berg.
PS. det är thomas pappa som byggt liftarna här, han är typ jätterik. Och dom har värsta jävla poolen+jacuzzi+ångbastu i deras s.k Chalét(tror det stavas så, uttalas i alla fall shalé). Och för dom som inte vet vad en chalét är för något så är det en motherfucking stor stuga på dessa berg.

Französisch

Nu bokar jag en semi-intensivkurs i franska. Två dagar i veckan under två månader. Kan bli spännande alltså. har även fått lite kurslitteratur för nybörjare av min värdmamma. Hon tvingar mig till detta. Jag har inget med denna kursbokning att göra egentligen. Hon bara komme nyss och sa 'nu ska vi boka franskakurs! Så några samtal senare sitter jag här och vet knappt ut eller in.
Nu ska jag väcka Emma(mohahahaha)

Nicke och Nilla

Jag och Emma sitter och lyssnar på Nicke och Nilla. Jag försöker intala mig själv att vi lyssnar på det för Emmas skull. Men egentligen så är det för min. Fan vad bra musik det var på den tiden asso. Fick lite flashback från då man satt på lördag och söndagsmorgon och såg på FF med Markolioo och Nicke och Nilla. Det hörrni! Det var kvalité. Fast Disneydags var också riktigt bra.
Idag ska jag ta med mig bebis in till Lausanne. Kan bli spännande

Jag tror det är ödet

Förra torsdagen så var vi också här i Lausanne och då åkte jag metro och buss hem från svenska kyrkan. Var en snygg kille som satt mitt emot mig på metron och som åkte med samma buss. Idag hände samma sak! Han satt mitt emot mig på metron och vi åkte samma buss. Vi hoppade även av på samma ställe. Asså jag tror det är ödet. Fan vad snygg han är alltså. Smal, inte så jättelång, skäggig, lite sådär baggybraller och skitsnygg.
Gjorde även bort mig på bussen. Av vana så råkade jag köpa en biljett + att jag råkade betala fullpris för den. Sen när jag kommer på bussen och busschauffören frågar(på franska) om jag har tarif och jag svara ja och visar både tarif och biljetten. Då börjar han skratta(den snygga killen också) och vänder sig mot det snygga killen och säger något i stil med"varför har hon köpt en biljett om hon har tarif??"(tror jag) och sen kollar dom på mig och skrockar lite mer. Jag dök ner i min bok och tittade i den resten av resan, kände mig som en dum turist. ATT DET SKA VARA SÅ JÄVLA SVÅRT MED ENGELSKA I DETTA LAND. Herre min je aassåå.
Har även kånkat på Emma och en fet ryggsäck till Bern. Det gick bra. I Bern träffade jag en norsk kvinna som skrattade åt mig för jag frågade henne om hon kunde hjälpa mig ut ur tåget med vagnen(det behövdes inte då en stor och musklig kille lyfte hela vagnen och bar ut den ur tåget, asfett) på engelska "Jag er norsk jag har förstått allt du sagt hela vägen från lyss till lilla tjejen ha ha ha ha ha ha ha". Vi pratade lite och sen så sa vi hejdå. Det var kul. Det är mysigt att åka tåg. 

Godnatt lovers.

Det där med att ta kort

Satte igång webbkameran i hopp om att få någon duglig bild på mig själv för att visa er läsare hur jag ser ut nu för tiden. Men det slutade såhär:
Jag har stora problem med att ta fram min seriösa sida. Jag tror inte jag har någon.
Packningen går åt helvete och det har snöat idag. Ska man skratta eller gråta??? Jag vet inte. Jag gör båda två samtidigt tror jag.
Nu måste jag fortsätta. Dessutom måste jag äta tidig middag. Blir en sjuhelvetestågresa idag. Aarberg-Lyss-Bern-Lausanne

HEJHEJHEJHEJHEEEEEEEEEEEEEEEEJ

Alltså. Jag och min värdmamma hade just väldigt roligt åt mig och ett par snowboardskor. Jag ska få låna hennes gamla skor då hon knappt har använt eller använder dom längre. Det enda problemet var att jag tamefan inte fick på mig skofan. På ena foten gick det hur bra som helst men på den andra fick jag stånka,stampa och stöna för att få ner foten. Jag var alldeles svettig och anfådd. Men tillslut så fick jag äntligen ner foten. Men gud vad vi skrattade. Jag får även åka gratis och låna en snowboard. Totally fucking amazing! Såååå underbart! Måste dock åka själv, men lite äventyr har ju ingen dött av så att säga. Tillbaka till min fot. Efter detta äventyr så är min fot helt fucked up så att säga. Den blev alldeles svag och konstig. Det skrattade vi också åt. Jag kunde inte stödja mig på den=( Men nu har jag käkat lite apelsin och jordgubbar och är back on track.
Det jag egentligen ville säga var att; Mamma pappa och alla andra människor där ute som tycker om mig( eller som kanske till och med älskar mig??????!?!), jag kommer alltså att befinna mig uppe i något berg i Alperna i helgen så internet kanske inte kommer vara prio 1. Så det där med skype kommer kanske inte funka så bra. Bara så ni vet liksom. Kommer vara tillgänglig tills fredag. Imorgon åker jag till Bern och sedan mot Lausanne och spenderar natten där.
SÅ nu har ni min plan för resten av veckan. Tack och adjö. Imorgon är jag ledig. Då ska jag ta tag i viktiga saker. Typ skriva lite brev, skicka lite brev och gå med något viktigt papper till kommunhuset. Kanske dricka lite kaffe också. 

Och jag saknar alla mina vänner så mycket att det nästan börjar göra lite ont. Men inte jätteont, inte än. Ni är bäst och jag vill att ni alla ska komma och hälsa på♥

Bahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Idag har jag en bahhhhhhhh dag. Vill bara bläa på allt. Jag erbjuder mig att städa om dagarna, men mina värdföräldrar säger 'nej du ska inte städa. Jag erbjuder mig att stöka efter maten(och gör det tills jag inser att det inte ger något då dom helst verkar vilja göra det själva, vill inte vara ivägen liksom) men dom säger att dom vill diska och sånt. MEN idag då kommer min värdmamma och säger att jag måste börja dammsuga och lite sånt på dagen och att vi måste bli bättre med att hjälpa till efter maten.
Då blir jag irriterad. Inte över att jag måste hjälpa till och sånt. För det gör jag med glädje. Men att hon senast igår säger att jag inte behöver dammsuga och blablabla. Jävla dubbelmoral.
Men nu får jag i alla fall som jag vill. Senast jag dammsög så blev mamman typ lite småtjurig och sa att jag absolut inte ska behöva göra det. Jag fattar liksom inte.
Näää-e alltså. Jag tror jag har lite pms idag. Dessutom har jag fått lite färg på kinderna.

Tragiskt hemskt fruktansvärt

Fick en liten Realitycheck imorse då jag kollade popularitypages på instagram. KONY 2012. Googlade detta och hittade en dokumentär. Jag fattar inte hur det kan finnas så grymma människor här ute i världen? Hur kan en människa bli så grym, VAD gör en människa så grym?
Kolla på denna dokumentär.

dagens FETA fundering

Aupairträff i Basel, Zürich eller Lausanne? VAAAAAAAAAAAAARS? obs. det tar lika lång tid att åka till alla obsobsobs. Kan iofs fara på både den i Basel och den i Lausanne. Ska ju ändå till Lausanne på torsdag. Blä. jobbigt. Fan vad svåra val jag har alltså. Skulle typ ändå va najs att se Basel. Typ. Kanske träffa någon som bor lite mer nära. En till fundering. Spendera helgen i Savigny(Bulle haha skrattar fortfarande) eller uppe i Bergen(kommer ej ihåg vad det heter). Guuuuud vilka val jag har. Promenera i Lausanne hela helgen Eller åka skidor i Alperna hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Det är ju skrattretande. Fast jag har typ inte råd med att åka skidor den här månaden. Barcelonabiljetten ruinerade mig litegrann. GUD så kul det ska bli.
Godnatt kära läsare. Vi ses på lan.

Röda naglar och trött

Trött, tröttare, tröttast.

familjeliv och sömnvanor

Sitter på google och försöker hitta tips hur man får en unge att somna. Går sådär bra ska jag säga. Har varit ute och gått i två timmar och av dom två timmarna ska Emma egentligen ha sovit, men hon sov bara en halvtimme. Sen var det kört. Bara att dra ut den förbannade liggdelen ut vagnen och sätta upp ryggstödet så ungen fick sitta upp. Harrejisses. Jag själv skulle behöva sova. Tog en powernap mellan 10 och 11 imorse, men en till skulle inte sitta fel. Måste lägga mig i tid ikväll för imorgon ska VI PÅ IKEAAAA!!! Woohooooooo!!!!!!!
Jaha, what else. Alla killar i denna stad går i gällivarehäng eller byggarbyxor. Byggarbyxor är iofs snyggt, men inte heeeeela tiden, heeela dan liksom. Tjejerna klär sig i mode från -05 och har sönderplattat hår och bootcutjeans. Missförstå mig inte, bootcut kan vara snyggt om man har rätt saker till. Men detta är inte okej. Höll på att psykiskt bryta ihop idag på min promenad. Det finns ändå helt ok klädaffärer här. Förstår bara inte varför dom inte utnyttjar det.
Nu låter jag ytlig också. Bra jobbat Hanna.
Nu ska lillbebis ha mat och välling. Välling är så jävla gott.
äh. Hejdå

Ostfonduen blev misslyckad

Så det blev en massa plockmat istället.
Nu äter jag iskall apelsin och färska jordgubbar. Och det ska ni veta, det är tamefan det godaste jag ätit på länge.
ps.jag har typ gått ned i vikt sen jag flyttade hit. HELL FUCKING YEAH. Har dock bara gått typ tre veckor, men ändå.

Dagen som gick

Har handlat en blommig hoodie för 12 franc. Det tycker jag var ganska billigt. Sen köpte jag ett läppstift som var dubbelt så dyrt. Men jag har letat efter exakt det där läppstiftet i ett halvår snart. Att man var tvungen att åka ända till Schweiz för att hitta det är ju helt otroligt. På coop här i Aarberg fanns det. Men inte på kicks i Skellefteå. Det är bara sjukt.
Annars då? Jag har käkat årets första jordgubbe. Fy fan vad gott det var, men inte lika gott som svenska. Dyra var dom också, som fan.
Big brother leverar som vanlig "Då jag lagar negerbollar ska du vara tyst och äta", "Vad är en halv deciliter" - Hanna W. Jag har börjar gilla den där bruden alltså. Hon har sina stunder.
Vi ska äta Ostfondue till middag och jag börjar förstå tyska mer och mer, fast det där med att prata...näeeeeeeee. Var såååhääääääär nära på att beställa en kaffe på tyska idag, men fegis som jag är så vågade jag inte.

Bebiskräk i sängen

Idag provade Emma något nytt. Hon tyckte att det passade väldigt bra att kräkas i min säng. Tack sa jag och torkade upp det.
Sen undrar jag. NÄR FAN FÅR MAN BLI FRISK FRÅN DENNA FÖRKYLNING???????????? Harreguuuuud alltsåååå. Jag snyter mig konstant och jag hostar så mycket att jag får ont i halsen. Jävla satförkylning. jaja. emma sover och jag tittar på bb 24/7. Kanske ska se klart filmen jag började se i lördags.
Nu ska jag gå och dra in saltvatten i näsan och rensa bihålorna så slajmsnoret kommer ut. Extrema förkylningar kräver extrema åtgärder.
haido

Hon gillar sina nya sockar


Jag blir så rörd

Alla är så snälla här..............................................................
Kanske ska på Zoo idag. Häftigt liksom.

.

Jag har sagt det förut och säger det igen. Läs inte Lelove och jag måste sluta tänka så jävla mycket. Overthinking så att säga. Det för ingenting bra med sig. För att ta sig någonstans i livet så måste man sluta tänka så mycket och bara göra slag i saker. Jag är en tänkare och ingen människa som tar tag i saker. Tänkare som mig ångrar sig väldigt mycket. Ikväll ångrar jag mig. För en massa saker. Varför inte bara just move the fuck on. Jag är dålig på sånt. "move the fuck on" hah. Tänk om det vore så lätt. Då ni. Då hade det vart andra bullar.
Nu pratar jag i gåtor. Ursäkta kära läsare. Men bloggen är min enda vän just nu. Alla mina vänner sover förmodligen, eller festar. Fyfan för er.
Jag tycker jag är jävligt cool som flyttade till ett helt okänt land utan att känna en endaste människa. Får jag säga så eller kommer säger våra svenska normer att det är fel? Jag vet inte. Sverige är ett konstigt land. Vi svenskar är konstiga. Jag ska bli mer som blondinbella. "BORT MED JANTELAGEN!!!". Fast jag vill inte att vi ska bli som amerikanarna. Jobbigt läge. Någon där emellan, lagomt. Landet lagom. Landet brunsås. Ikea-land. Fan vad vi svenskar är beigea. Och bara för att klargöra en sak, beige uttalas INTE "bääch" utan"beech" och kex uttalas INTE "chex" utan "kex". Bra. Då har vi det utrett. Min värdpappa sa igår vid middagen "Cheeena chexet, står du här och smular". Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta över att han sa chex eller att han ens kunde den repliken. Jag tror jag måste lära han lite mer dåliga raggningrepliker. Fick även höra ett ordspråk på franska som handlade något om en enögd man som var kung över blinda människor. Jag fattade inte riktigt poängen då kommunikationen mellan mig och Thomas brister väldigt ofta. Hans svenska är så rolig. Jag måste dock sluta förkorta ord, norrländskan går inte in i denna familj. De har väldigt svårt att förstå mig ibland. Dessutom pratar jag så jävla fort att det är pinsamt(ja pappa, jag har kommit till insikt).
Ska fortsätta se filmen om Melissa nånting nånting som var den första kvinnan som flög runt jorden. Fast hon kraschade och dog.
Har en tendens att ordbajsa väldigt mycket på kvällarna. Är nog lite understimulerad(misstolka ej), måste nog he mig ut på lite mer sociala aktiviteter känns det som.
äsch. Godnatt.

Ljuva natt

Den här natten var inte alls så ljuv. Har drömt en massa hemska drömmar och vaknat i panik flera gånger. Sov till 11.30 i alla fall. Det var skönt. Jag vet inte om jag orkar göra något idag. Eller gör jag det? Är bara så less på att hosta och snora hela tiden. Huvudet känns som en 5 tons betongklump. Åh jag vet inte alltså. Det gör ont i mitt ena öra också. Får jag öroninflammation så dör jag. 1. för att jag snyter mig 24/7 så jag borde inte få det och 2. För att jag hatar öroninflammation och 3. jag vill inte gå till en schweizisk doktor för det är så jävla dyrt och jag har inte råd.
Jag har verkligen jätteont i örat *fulaste ordet som betyder penis*.

Bulle

Det finns ett område här som heter Bulle. Tror inte det uttalas Bulle dock. Satt och fnittrade för mig själv på bussen då jag såg det. Lite kul.
Är det okej att lägga sig halv 10 en fredag? Hoppas det, för jag har precis borstat tänder och lagt mig i sängen. Imorgon skiter jag i IKEA och åker in till Lausanne och promenerar nere vid Ouchy. Ska försöka fota lite, men nu då jag har dissat Iphonen och använder en gammal nokia så är det lätt hänt att Iphonen glöms bort. Kameran glömde jag hemma i Aarberg.
Godnatt

förressten

Shinedown suger live.

Ensamma hemma

Idag är jag heeeeeeeelt själv med Emma för första gången. Mamman har alltid varit hemma och pluggat alla andra dagar jag jobbat. Men nu är jag all by my self. Hittils går det bra. Emma sitter i fåtöljen brevid mig och pratar med sig själv. Snart ska vi ta en låååångpromenad hade jag tänkt. Savigny ska utforskas. Synd bara att jag är så jäääääävla trött. Det enda jag vill är att lägga mig i Emmas vagn och bli skjutsad. Finns det vagnar i vuxenstorlek? I sådana fall sa jag köpa en sån. Kineserna borde ha sånt. Dom har ju allt möjligt. Om inte så ska jag skaffa patent på denna uppfinning. Så jävla skönt att bli omstoppad och vaggad till sömns och få sova en timme om dagen. Det skulle jag nog tjäna pengar på.

Barcelona

Imorgon bokar jag en billjett till Emmy och Barcelona. Har egentligen inte råd men det skiter jag i. Får väl trappa ner på tågåkningen här eller nått. Kanske sluta köpa fel nagelfilar också. Och sluta slarva bort hudkrämer. Och sluta bli sjuk hela tiden så jag slipper köpa hostmedicin.
Kvällen var najs. Hade lite panik på bussen från lausanne till savigny för det fanns inga stoppknappar men jag frågade en tjej(som förövrigt var dösnygg) om hur man skulle göra. Fick svaret"follow me". Det var ju najs. Så jag följde efter henne.
Nu har jag skypat med Mamma, Cathrine, Lisa och Emil som hängde med en stund, och Emmy. Så nu är kvällen liksom fulländad.
Nu ska jag sova och göra mig redo för FREEEEEEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAAAAAAG. Imorgon blir det en tidig kväll och en lång sovmorgon på lördag. Skönt.


Bikini

Skulle ha tagit med mig bikinin hit. På altanen är det näst intill vindstilla så en bikini hade ju inte skadat. Sitter och svettas som ett as här i vardagsrummet. Stackars Emma som ligger i en overall i vagnen. Men är man bebis så är man. Hard life liksom.
Hon börjar tycka om mig mer och mer verkar det som. Idag så vilade hon lite mot min bröstkorg samtidigt som hon hade armarna runt min hals. Det var lite gulligt. Sen började hon klösa i mitt ansikte istället. Det gjorde väldigt ont."Hanna får inte tro att jag tycker om henne fööööör mycket". Hon somnade dock direkt ja la henne i vagnen(behöver inte ta en tvåtimmars promenad winwinsituation).
Nä men vad har jag gjort idag? Kokat brocolli och fänkål och mixad det åt emma. Gjort svensk välling(jättegott obsobs). Typ. Lekt lite med Emma. Ätit lunch. Sjungit barnlåtar och kollat på klipp från lejonkungen som hon tyckte var väldigt roligt. Hakuna Matataklippet är ju ovärdeligt så jag förstår henne.
Ikväll ska jag ta mig från Svaigny in till Lausanne. Det kan bli väääldigt spännande. BUSS & TRAM. Spännande. Fast jag har börjar chilla då det gäller att åka sånt där. Fan jag befinner mig ju inte i världens ände så att säga. Folk fattar ju engelska till en viss del så det är bara att fråga om något inte går enligt planerna.
What else..hmmmmm......jag har en sån himla fin bild på mig och Emma där hon LER IN I KAMERAN. Men jag får ju som sagt inte lägga ut bilder på henne. Väldigt synd, för den är episk.
Nu ska jag ta tag i livet, hur man nu gör det. Kanske snyta sig lite eller sminka mig. Vet inte asso. Adios.

RSS 2.0