Basel

Alltså för det första. Fan för rusningstrafiken här. Missade tåget pga av att bussen från Aarberg var sen. Har åkt runt halva Schweiz idag. Råkade hamna i Solothurn(inte för att ni vet vars det är). Men ja, jag var i alla fall på vift. Jag blev 45 minuter sen till au-pairträffen,meeen sånt är livet. Blev i alla fall medbjuden på en heldag i Basel på lördag. Trevligt.

För det andra. Så tänkte jag bara förklara mig lite angående hemgången i Oktober. Såhär är det, jag trivs någorlunda bra i familjen, det hade kunnat vara sämre. Men jag känner mig låst(bor mitt ut i fan för att uttrycka mig rätt) och jag vet inte riktigt om aupair är mitt kall i mitt 19(snart 20)åriga liv. Jag känner hellre att jag åker hem och gör något vettigt som jag trivs med istället.

Det där mina vänner, det är att göra två långa historier väldigt korta.


En sak som var bra idag var att jag fick ett säsongskort på die schwimmbad(okej vet ej om den där artikeln var rätt, men det låter bra i alla fall) av Ana och Thomas idag. Så från och med idag så ska det simmas och solas och badas varenda soliga dag. Så har ni svängarna förbi Aarberg någongång och går på schwimmbadet så kommer ni säkerligen se mig ligga och val:a i gräset.

Nu ska jag grubbla över livets orättvisor och kanske sova. Om jag kan. Det är för mycket som snurrar i skallen just nu.

äsch. nu säger jag godnatt innan jag spiller ut hela mitt liv på denna jävla cyberdagbok.
Jag måste skaffa mig en privat blogg. Kanske lösenordsskyddar denna så bara mina närmsta vänner kan läsa.

30de maj

Det jag har att säga idag är fortfarande fan. Jag kan även säga att det nu är officiellt att jag kommer hem, vart nu hem är,  i början på oktober. 



Ikväll ska jag till Basel.





.

Fan.

Sen finns det inte så mycket annat att säga.


Sommar

Får vara med om våren i Schweden och nu då jag kommer "hem" så är det svina varmt. Nästan så man känner sig lite lyckligt lottad.

Har just färgat ögonbrynen och ögonfransarna som egentligen skulle ha varit gjort för ca ett halvår sen(anteckna). Emma sover så gulligt i vagnen och jag lyssnar på musik. Jag ska snart sminka fejjan lite och börja röra mig mot Bern och tyskakurs. Himlar vad jag kommer ligga efter. Jag som skulle plugga tyska då jag var i Sverige(lol) fick ingenting gjort. Meeeeen vadå. Det är inte hela världen. Det är ju bara lite tyska. Mina favoritfraser är "und so weiter" och "keine ahnung". Använder dom dagligen. Särskilt keine ahnung, eftersom jag sällan vet vad saker är. Heeeh. En annan populär fras är "Ich spreche englisch". Säger man det så springer schweizertyskarna åt motsatt håll.


Dags för smink und so wieter.

Adjö

På schweizisk mark igen

Åter i landet av ost. Tampas med min första tatuering. Den är så fin. Skellefteå gör mig till en spontan tjej verkar det som. Jag har den fetaste väskan ever med mig hem ifrån. Tevkis om den rymms i familjens bil. Men vi kom på att min väska inte är full så nu delar jag väska med familjen. Jag är nog världens bästa au pair ändå. Emma säger trots allt Hanna heeeela tiden. Hon kände inte igen mig från början, blicken hon gav mig var ovärdelig. Hon böjde ner huvudet och tittade upp och gav mig den argaste blicken någon någonsin gett mig. Men nu vill hon sitta i mitt knä och leka med mig hela tiden. Hon har även lärt sig att bottom shuffla riktigt bra. Från och med nu är det bara att hålla koll på ungen. För full i fan är hon.


Snart beger vi oss till Aarberg. Nästan så jag längtar till att få renbädda, duscha och sedan lägga mig och sova. Fan så dåligt jag sovit i veckan. Endorfinerna har ba sprutat.


Nä. Dags att packa ihop dumburken. Ska försöka lägga in lite bilder senare. Försökte innan jag åkte till Sverige, men internet är sämst. Så hoppas inte för mycket kära vänner.

Men en sak är säker
I´m back.


Vänner & Familj

har haft en heldag med vänner och familj idag.

Jag kanske inte visar det så ofta. Men ni betyder allt för mig.
Åh. Jag vill inte tillbaka.


Okej

alltså. Det finns en sak som jag inte berättat för er om mig själv. Jag har ett ganska stort problem. Detta problem har jag nog haft ganska länge. Jag kan inte kalla det ett stort problem egentligen. Men det är tillräckligt stort för att hålla mig uppe om nätterna.

Det är så att jag ÄLSKAR google. Jag älskar verkligen google. Det är det bästa som finns. Jag kan sitta i Timmar(med stort T) och googla på en massa onödiga saker. Vilket resulterar i att jag vet ganska mycket onödiga saker. Ibland googlar jag om smarta saker, typ Leastadianer(eller vad det nu heter) om ni inte vet vad det är. Googla. Jag älskar att läsa om sekter och olika slags religioner. Jag tycker även om att googla på olika historia grejer(sådär några år försent, sorry leffe).

Nu inatt har jag suttit och läst om Aarberg på tyska och engelska(warruuuppp). Jag känner att jag har bott här i snart fyra månader och jag kan liksom ingenting om själva staden och dess historia. Förutom att den är medeltida eftersom att man ser det på alla gamla hus och kyrkan. Men whatevah.

Det här s.k google-beroendet måste jag sluta med. Det håller mig uppe om nätterna och rubbar min dygnsrytm. Fast då är ju frågan. Det kanske är värt det eftersom att jag blir sjukt allmännbildad(allmänbildad? måste googla på hur det stavas), men o andra sidan så kan jag ju inte brilljera med min allmännbildning(googlar sen) om jag sover om dagarna. Detta tåls att fundera på.


Jag ska upp om tre timmar, warrup bitches. Skyll inte på Hannis, hon rår väl inte för att hon gillar goooogle.


eh. ja. En annan sak innan jag går 1. Jag har glömt bädda min säng, sjukt jobbigt och 2. Det går inte att ladda upp bilder vilket suger. Jag har för en gångs skull varit überduktig på att ta kort, mest på mig själv i väldigt ocharmiga miner(ni som har min mamma som vän på facebook knows what im talking about). Men jag ska försöka då jag kommer hem till Sverige.


Nu ska jag fortsätta med mitt googlande.


ciao


blupp

måste bara säga att de festivaler som är här i schweiz är då jag är Sverige. Bajs på det. Jag som hade taggat David Guetta, Axwell, Tiesto, Lykke Li och alla dom där.

Ät bajs

Ehhhmmmamammama

Att städa är underskattat. Särskilt då det är jättefuktigt ute=ännu mer fuktigt i lägenheten. Man bli svettig.

Imorgon klockan 07.44 så åker jag och mamma mot Genf flughafen och sen så hoppar vi på flyget mot stockholm. Det blir några timmar att döda på arlanda(har längtat hela mitt liv efter att få säga så) sen så tar vi flyget mot skellefteå. Jag befinner mig på Falmark klockan 19.00 om planerna går som de ska. Där möter sedan pappa upp mig(Du och kanske, Lisa?????!!!). Sen ungefär vid 19.45 antar jag att jag befinner mig på furtenbacksgränd, där falukorv och stuvade mackisar väntar(köp lite lösvikt också Lisa!).
ihhhh jag längtar <3 <3 som fan <3 <3 <3
Igår åt jag och mamma en tomat&mozarella sallad som var så god att jag typ dog.


Nu ska jag tvätta.
Adios!

hejsanhoppsan

ursäktar min frånvaro men det kommer nog fortsätta i denna stil den kommande veckan.

skriver då jag är dom rätta rutinerna igen.


ciaooo

mamamamammmaaa

åh:') Nu är äntligen min älskade mamma här. Allt känns då mycket bättre. Nu sover hon och jag är för mätt för att sova. Det är jättenormalt att äta raclette halv 11 på kvällen. Nej. Man är rätt så mätt. Fyfan alltså.

Måste bara visa en jättefin bild på mig själv. Ni kollar på den på egen risk. Jag kanske aldrig mer kommer få ett ligg efter detta. Men jag tar chansen.
Min pappa var för någon månad sen i Amerikat och han shoppade lite åt mig. En tröja och ett par skor. skorna var jättefina och passade jättebra. Men tröjan......... Ja, titta själva.




Tur i oturen, det går inte att ladda upp bilder just nu. Men jag kan väl säga såhär "90-talet ringde och hen(haha) vill ha tillbaka sin magtröja"




Sven-Bertil Taube

Har lyssnat på lite Taube och filosiferat lite. Nu lyssnar jag på musiken från kristina från Duvemåla. Ehh. vad hände. Har även lyssnat på lite musik alá 2007-2008 och tagit en tripp ned för memory lane.

Dagen har schischat förbi i en himla fart. Klockan är nu 9 och jag tänkte lägga mig tidigt så att det bli söndag fort. Imorgon ska jag fortsätta städa, hamnade i en liten systund mitt i min städning idag. Sen så satte jag igång OTH och ja, nu sitter jag här. Jag hann handla också.

Kom just på värsta idén. Jag köpte ju vin idag. Jag ska banne mig ta ett glas vin eller två och bli salongsberusad på egen hand. Gud vad mogen jag är. *hämta vin paus* mmmm så gott det var. Det där förtjänade jag.

Nu ska jag sätta igång ett till avsnitt av OTH och sen sovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Längtar så mycket tills imorgon att jag håller på att spricka!!



 skål och ha en übertrevlig lördag
pöss

whoop

Nu har jag semester och det känns för jävla bra ska ni veta, men jag kan inte säga att jag inte kände ett litet stick i hjärtat då jag kramade Emma hejdå. I övermorgon kommer mamma och det känns ännu mer förjävla bra. Och om 10 dagar så infinner jag mig i Skellefteå ♥

PS. det är apavarmt ute idag.

the frossa of doom

ligger just nu i sängen och håller på att dö(känns det som). Har en frossa jag aldrig haft förut. Höll på att ramla nyss pga av att mina knän inte bar mig. Så antingen kommer jag få magsjuka inatt, vilket jag nästa är säker på, eller så kommer jag att få feber om jag inte redan har det.


Jag vill bara ligga i mammas säng just nu. Blä.


OM NI VILLE VETA ALLTSÅ :P häh

niktoinbrist, frieri och lekträff

niktoinbristen är nu självklar. Inte ens mina försök till tjuvrökning dämpar mitt eviga och konstanta sug efter den där fina lilla påsen fylld med nikotin och annat skit. Jag vet icket hur jag ska klara av detta i ett år. Jag kan inte ge upp detta äventyr för en liten jävel under överläppen. Jag har svårt att sova och sötsuget är värre än någonsin. Det är inte lätt att heta Hanna just nu. Fast det är det aldrig.
I mitt försök till att tjuvröka ikväll så tog jag en promenad ner till alte aare och satte mig på en bänk. Jag hade på bra musik, Emmys "jag bär min ångest med stil och klass"-lista (den är otrolig), och kände ett litet lyckorus då himlen var rosa och man hörde vattnet samtidigt som fåglarna kvittrade. Inte nog med det, det luktar syren och skolavslutning vart man än går, så jag påmind om studenten och allt som hörde till den - total lycka. Kände mig nästan lite nykär. I alla fall, jag satt där i godan ro och njöt av en lite tjuvrök och mitt i allt så hör jag hur någon kommer och cyklar bakom mig, såklart så vänder jag mig om och tittar vad det är för filur. Det skulle jag inte ha gjort. För från och med nu så blev allting väldigt pinsamt och språksvårigheterna gjorde det inte bättre. Den kille som cyklade förbi mig stannade upp och började prata med mig. Jag har ingen aning om vad han sa, men av att tyda hans kroppsspråk så frågade han om jag hade pojkvän. Han frågade på både tyska, franska, spanska och portugisiska(desperat kille). Jag spelade dum och fortsatte att säga att jag inte förstod på engelska. Han insåg att det inte skulle fungera att kommunicera med mig, så han ropade dit två av sina kompisar och den ene han kunde lite engelska så han översatte på deutsch/engelska. Och det var som jag trodde. Killen på cykeln undrade om jag hade pojkvän, jag svarade såklart ja för att inte ge några falska förhoppningar. Killen på cykeln sa även att han tyckte jag var vacker och att han var kär i mig och att han ville gifta sig med mig(läs: detta var första gången han såg mig, vad jag vet i alla fall) och i min chock så börjar jag skratta. Nu i efterhand så inser jag att det kanske var lite dumt, but I couldn't stop it. Då killen på cykeln insåg att han kanske varit lite för fram så sa bad han om ursäkt och sa att han också hade flickvän(dafuq?). Sedan så snickesnackade jag lite med hans kompis(på tyska, WIN) och han sa att han hade släkt i både norge och finland. Måste även tillägga att dessa killar/pojkar kanske var i 16-års åldern.
Min fråga är nu - Varför raggar aldrig några snygga killar på mig eller killar i min egna ålder? No offense. Eller okej. Sorry. Det är det visst. Men då blir jag alltid så generad att jag gör the friendzone. Jag är duktig på att friendzona. Väldigt duktig har jag märkt de senaste åren. What's wrong with me??? Jag har varit singel för länge helt enkelt. Jag vet inte hur man gör.
Nog om detta.
Har hängt i Bern idag med Emma och ett helt gäng svenska morsor+barn. Vi var vid världens bästa lekpark, längmuur, hade jag haft en sån lekpark då jag var liten hade jag varit en bättre människa idag. Så otroligt påhittigt och bra. Det är en lekpark utöver det vanliga. Där ska jag börja hänga med Emma då hon börjar gå. Det började med att jag skulle ta bussen mot Paul Klee Zentrum Nr12(inte för att någon av er läsare vet vars det är, förutom om ni bor eller har varit i Bern) men jag råkar ta buss Nr 12 riktigt Läänggasse. Det blev lite fel, så det var bara att hoppa av och byta buss. Jag älskar kollektivtrafiken i Schweiz. Enkelt och koncist, inga svårigheter. Hittade i alla fall till rätt hållplats och började gå mot lekparken. Det jag inte hade räknat med var att det var en backe, ungefär i Lausannestil(alltså jättejättejättejättebrant), som jag skulle gå uppför med barnvagn allt. Höll på att ge upp ungefär 1233ggr. But I did it och vi kom fram till lekparken där det var massor med barn. Fixade även ett xtrajobb. Ska jobba efter tyskakursen på torsdagar och vissa helger. great. Kan vara bra med lite xtra cash i fickan då jag inte tjänar multum. Har knappt råd att åka tåg för fasen.
Jag ångrar lite att jag inte tog några kort idag. För det var en riktigt härlig dag.
Nu ska jag sova och ladda upp för en ny dag imorgon.
HaDE

harregud

Mat överallt, nappflaskor flyger över hela rummet och ungen morrar åt mig. Dessutom har jag mensvärk. Det är inte lätt idag hörrni. Men snart kommer mamma Ana hem och då får jag sova. Den här lördagen ska gå till världshistorien som den lataste lördagen någonsin. Ska bara cykla på coop och inhandla lite lördagsgott. Typ haribonappar eller något.
Adjö.

Det här är chilling på en hög nivå

Vi har en mystisdag. Hon tycker om mig extra mycket idag.

RSS 2.0